Briljirao u 2020. godini

Turci "prizivaju" Benjamina Tatara

Admin Čaušević

Benjamin Tatar je u sada već prošloj godini igrao fudbal života. Briljirao je u dresu Sarajeva, a i u reprezentaciji BiH je pokazao da posjeduje kvalitet.

Tatarove odlične igre nisu prošle nezapaženo pa se ne isključuje mogućnost da u narednom periodu obavi inostrani transfer.

Za dolazak 26-godišnjaka u Tursku su očigledno zagrijani pojedini ljubitelji fudbala u toj zemlji. Potvrđuju to i njihove objave na Twitteru u posljednjih desetak dana.

S dolaskom u Tursku povezivao se i 26-godišnji Philip Zinckernagel, a neki od navijača smatraju da je bolje dovesti Tatara nego Danca jer je bh. reprezentativac jeftiniji te da se klubovi trebaju usmjeriti na njegovo dovođenje.

Jedan od ljubitelja fudbala u Turskoj također navodi da bi Tatar u tu zemlju te da njegovo dovođenje ne bi bilo skupo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Tatar je u svim takmičenjima do sada zabio 13 golova, u Premijer ligi ima dvocifren učinak i vodeći je strijelac sa deset pogodaka koliko ima i Nemanja Bilbija.

Ugovor sa FK Sarajevo mu traje do juna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.