Urugvajac blista u Atletico Madridu

Koeman: Ne kajem se što sam prekrižio Luisa Suareza

Endin Čaušević

Luis Suarez je ljeto napustio Barcelonu i karijeru je nastavio u Atletico Madridu iako ni sam nije mogao očekivati da će se to desiti.

Urugvajac je odlično igrao u dresu katalonskog kluba, ali je potom Josep Maria Bartomeu donio nevjerovatnu odluku da Suarez treba napustiti klub i što je najgore to je uradio skoro bez obeštećenja.

No, ono što navijačima posebno nije jasno jeste da je klub pristao prodati Suareza u rivalski klub s kojim se bore za titulu, a u dresu Atletica iskusni urugvajski napadač jednostavno blista.

Suarez je u dosadašnjem dijelu La Lige odigrao 11 mečeva i uspio je zabiti čak osam golova. Novinari su na današnjoj press konferenciji pitali Ronalda Koemana da li mu je žao to je Suarez napustio klub, a on je dao veoma zanimljiv odgovor.

"Ne kajem se što sam prekrižio Luisa Suareza. Uvijek sam govorio da je kvalitetan igrač. On i klub su već donijeli odluku i to je bilo to. Ne možete porediti Atletico Madrid s nama jer oni primaju malo golova i ponekad im je dovoljno da postignu samo jedan gol i pobijede", rekao je Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.