Nije za najstrožije kazne

Alexis Sanchez od 12 izvedenih penala promašio čak osam

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera poraženi su jučer na gostovanju protiv Sampdorije (2:1) u meču 16. kola italijanske Serije A.

Inter je u slučaju pobjede mogao preuzeti lidersku poziciju na tabeli, ali je ekipa Antonija Contea bez bodova napustila Genovu.

Jedan od tragičara bio je Alexis Sanchez koji je u 12. minuti promašio penal i propustio priliku da dovede Inter u prednost, te bi sigurno u tom slučaju utakmica otišla u nekom drugom smjeru.

Čileanac je uzeo loptu kada je sudija svirao penal jer Romelu Lukaku koji inače izvodi penale u Interu je jučerašnji meč počeo s klupe zbog lakše povrede. No, i pored velikog samopouzdanja Alexis se nije proslavio.

Alexis nije baš majstor što se penala tiče jer je u svojoj karijeri od 12 pokušaja promašio čak osam penala i samo četiri puta je zabio gol. Jedino u Barceloni i Udineseu nikada nije dobio priliku da izvodi penal, ali čini se da je to bila i najbolja odluka za ove klubove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.