Novi kiks Conteove ekipe: Candreva i Keita "srušili" svoj bivši klub

Sampdoria bolja od Intera

Novi kiks Conteove ekipe: Candreva i Keita "srušili" svoj bivši klub

E. Čaušević

Fudbaleri Intera danas su još jednom razočarali svoje navijače jer su poraženi u gostima protiv Sampdorije sa 2:1 u meču 16. kola Serije A.

Inter je u slučajnu pobjede barem do večeras mogao da preuzme lidersku poziciju, ali ih je Sampdoria uspjela iznenaditi i pobijediti sa 2:1.

Gosti s Meazze su dobro počeli meč i već u 12. minuti mogli su do prednosti kada im je dosuđen penal. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Alexis Sanchez, ali je promašio penal i ostalo je 0:0.

Kazna je stigla već u 23. minuti kada je sudija ovaj put svirao penal za domaći tim. Loptu je uzeo dojučerašnji igrač Intera, Antonio Candreva, koji je pogodio za 1:0.

Sampdoria je svoju prednost udvostručila u 38. minuti, a stijelac je bio još jedan bivši igrač Intera, Balde Keita, koji je tako povisio rezultat na 2:0.

Inter je u nastavku pokušao na sve načine da izbjegne poraz, ali to nije uspio. Gosti su u 65. minuti smanjili na 2:1 golom De Vrija, ali ispostavilo se da je to bio konačan rezultat ove utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je tako ostao drugi sa 36 bodova i bodom manje u odnosnu na Milan koji večeras igra derbi protiv Juventusa. Sampdoria je sada na 11. mjestu sa 20 bodova.

U istom terminu Lazio je pobijedio Fiorentinu sa 2:1, a istim rezultatom Sassuolo je bio bolji od Genove. Torino i Verona su odigrali 1:1, a Amer Gojak je izašao iz igre u 70. minuti utakmice. Atalanta je sa 3:0 pobijedila Parmu, dok su 2:2 odigrali Bologna i Udinese.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Ma ne znači im ništa ova izgubljena utakmica, i dalje su na istom mjestu i Roma im za sada nije neka prijetnja.
1 6
Gax
Novi kiks??? Ljudi imali osam pobjeda zaredom
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi