Sve veći broj zaraženih u engleskim timovima

Odgađa se utakmica Ville i Liverpoola?

Edmir Škorić

Iz nogometnog kluba Aston Villa saopštili su danas da zatvaraju svoj trening centar zbog mnogih slučajeva koronavirusa u ekipi.

Sutra bi Villa trebala da igra navečer protiv Liverpoola utakmicu FA kupa, ali utakmica će po svim prilikama biti odgođena jer je veliki broj zaraženih osoba u redovima ekipe iz Birminghama.

"Mnogi igrači i članovi kluba u ponedjeljak su bili pozitivni na Covid-19 i odmah su otišli u izolaciju. Izvršen je drugi test i zabilježeni su novi pozitivni rezultati. U toku su razgovori između medicinskog tima kluba, Nogometnog saveza i Premier lige", saopćeno je iz Ville.

Sve je veći broj slučajeva koronavirusa u engleskom nogometu i sve je veći broj utakmica koje se odgađaju i koje će se naknadno odigrati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.