Vratio se u Španiju

Bio je zvijezda Real Madrida, sada čeka debi u trećoj ligi: "Moja djeca su bila tužna"

Edmir Škorić

Nekadašnji igrač Real Madrida, Royston Drenthe, vraća se u Španiju nakon što je dogovorio saradnju sa Racing Murcijom iz treće lige.

On je potpisao ugovor do kraja sezone i opet će nositi bijeli dres, doduše s primjesama crvene boje.

"Real mi je bio u srcu od malih nogu i jednom kad obučeš taj dres, uvijek želiš da nosiš nešto bijelo", rekao je Drenthe.

Nizozemac stiže u Murciju da pomogne ekipi da se plasira u Segungu, a očekuje se debi u nedjelju protiv Cartagene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Isprva mi je bilo teško doći ponovo u Španiju, jer su moja djeca bila jako tužna, ali ja sam uzbuđen što ću opet raditi prave stvri. Dobro su me primili, jako sam sretan i zadovoljan i jedva čekam da krenem da igram".

U Realu je igrao od 2007. do 2012. godine, a posljednje dvije sezone proveo je na posudbi u Herculesu. Igrao je za mnoge timove širom Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.