Održano druženje sa novinarima, navijačima...

Dug FK Sloboda sa šest miliona spao na 2,8, osam vlasnika upravljačkih prava

Samir Mlaćo

U Domu mladih na Kamenoj sceni FK Sloboda danas je organizovao događaj pod nazivom  „Kafa sa...“ kojem  ispred ispred tuzlanskog kluba prisustvuju predsjednik Elmir Šećerbegović, koordinator omladinskih selekcija Osmanhodžić, šef stručnog štaba prvog tima Gradimir Crnogorac i kapiten prvog tima Amar Beganović.

Na događaj su pristigli novinari, navijači te simpatizeri, a saopštene su i neke važne informacije.

Iz Slobode su tako kazali da su dug uspjeli smanjiti za 3.334.450,88 KM i to u dijelu internih i vanjskih dugova koji je i najviše finansijski opteretio poslovanje kluba.

Trenutni dug na dan 01.01.2021. godine iznosi 2.899.329, 76 KM od čega reprogram poreznih obaveza je 2.234.197,43 KM, dok je aktuelni dug koji je potrebno sanirati 665.132.33 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skupštinu FK Sloboda trenutno čine Elmir Šećerbegović, Denis Haman, Richard Fairbairn, Momaer Softić, Babilon d.o.o. Tuzla, Cestotehnik d.o.o. Tuzla, Emir Muratbegović i Inproz Group d.o.o. Tuzla i oni su zapravo vlasnici upravljačkih prava.

Iz Slobode su na kraju istakli da je cilj postojećeg sastava kluba stvaranje ekonomskog samoodrživog i sportski uspešnog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.