Novi transfer 'Stare dame'

Juventus plaća 10 miliona eura za mladića zaluđenog Lukom Modrićem

Mlađahni talijanski ofenzivni veznjak Nicolo Rovella na ljeto bi svoju karijeru trebao nastaviti u Juventusu, koji je dogovorio njegov transfer iz Genoe, javlja Sky Sport Italia.

Juve će za njega platiti 10 miliona eura, a u Genou će poslati i mlade igrače Eliu Petrellija te Manola Portanovu.

Rovella će do kraja ove sezone ostati na posudbi u Genoi. U intervjuu za SportWeek govorio je o tome, ali je i otkrio svijetu da mu je nogometni idol Luka Modrić.

"Moja budućnost je zasad u Genoi jer još moram mnogo napredovati. Želim igrati redovito za Genou i završiti tu sezonu u kojoj još mogu raditi pogreške, a ispravljati ih mogu samo igranjem", rekao je 19-godišnji Rovella, a zatim se osvrnuo na najbolje veznjake svijeta te govorio o Modriću.

"Uvijek imaš dojam da će se nešto dogoditi kad on ima loptu. Po meni, najbolja tri svjetska veznjaka su on, Thiago Alcantara i Nicolo Barella", rekao je Rovella.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti