Del Piero je bio doktor za slobodnjake, a reakcija Salihamidžića nakon gola Zenitu sve govori

Spektakularan gol iz 2008. godine

Del Piero je bio doktor za slobodnjake, a reakcija Salihamidžića nakon gola Zenitu sve govori

E. Čaušević

Juninho Pernambucano je za mnoge najbolji izvođač slobodnih udaraca ikad, ali mora se priznati da je i Alessandro Del Piero bio "doktor" za prekide.

Del Piero je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Juventusa s kojim je osvojio skoro sve što je mogao. Godinama je bio najbolji igrač ovog kluba, te je oduševljavao svojim potezima.

Legendarni italijanski fudbaler je bio specijalista za slobodne udarce, a u svojoj bogatoj karijeri postigao je nekoliko golova koji će se sigurno još dugo pamtiti.

Jedan od njih svakako je pogodak protiv Zenita u meču Lige prvaka koji je Juventus igrao na svom terenu 17. septembra 2008. godine. Tada je Stara dama pobijedila sa 1:0, a jedini gol postigao je Del Piero u 76. minuti.

To je uradio na zaista maestralana način iz slobodnog udarca o kojem navijači Juventusa i dalje pričaju. Golman gostiju Malafeev je potcijenio Del Piera i u živi zid je postavio samo jednog igrača iako je udaljenost bila poprilično velika.

Očito je da nije očekivao da će Del Piero šutirati, ali je onda on postigao spektakularan pogodak. Tada je za Juventus igrao i bh. fudbaler Hasan Salihamidžić koji je u igru ušao u 32. minuti umjesto Camoranesija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gol Del Piera niko nije proslavio kao popularni Brazzo jer ni on sam nije mogao da vjeruje kakav pogodak je postigao njegov kapiten. Ove majstorije sigurno se vrijedi još jednom podsjetiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije