Austrijanac govorio za Bild

David Alaba se brani od optužbi: Nije istina da igram lošije i da sam mislima negdje drugo

Edmir Škorić

David Alaba napustit će Bayern na kraju sezone, a mnogi ga optužuju da ne igra dovoljno dobro jer je "mislima negdje drugo".

Alaba, koji nije u najboljoj formi, tvrdi da nije istina kako nije trenutno fokusiran na igre u Bayernu i kako mu glasine o transferu nisu poremetile trenutnu formu.

"Glasine nisu imale utjecaja na moju formu", rekao je Alaba u intervjuu za Bild, pa je dodao:

"Iskreno, mislim da ove sezone ne igram posebno loše. Ništa nisam promijenio u svom stilu".

On je ove sezone odigrao 20 utakmica u kojima je postigao gol i imao asistenciju. Propustio je samo meč protiv kola protiv Schalkea zbog problema s mišićima, a protiv Koelna je igrao posljednjih 11 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Puno sam puta ponovio da je za mene jedino važno odigrati još jednu uspješnu sezonu s Bayernom. Još uvijek smo lideri Bundeslige. Siguran sam da ćemo pobijediti u sljedećim utakmicama i da ćemo ostati na prvom mjestu", dodao je.

S obzirom da postaje slobodan igrač na ljeto, ne čudi što se nalazi na meti velikana poput Reala, Liverpoola, PSG-a, mada u jednom velikanu već igra dugi niz godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.