Sa 16 godina stigao u Minhen

Kao dječak mrzio Bayern, a onda je stigla ponuda koja je sve promijenila

Endin Čaušević

David Alaba će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Bayern i karijeru nastaviti u Real Madridu.

Alabin ugovor s bavarskim klubom ističe na kraju sezone i kako stvari stoje Austrijanac je odlučio da je vrijeme za novi izazov. On je u Bayern stigao sa svega 16 godina iz Beča, te je uspio da ostvari zaista sjajnu karijeru.

Međutim, jasno je da je Alaba željan nekih novih izazova, a interes Real Madrida se ne dešava tako često. Njegov put u Minhenu je bio itekako zanimljiv, a na početku nije krio da u djetinjstvu uopšte nije volio Bayern.

On je kao omladinac Asperna i Austrije iz Beča imao nekoliko okršaja protiv vršnjaka iz Bayerna koji su uvijek bili bez milosti prema svojim protivnicima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alabini prijatelji priznali su da je on na neki način mrzio Bayern i dominaciju ovog kluba, ali to se sve promijenilo kada je stigla ponuda iz Minhena. Alaba je u Bayern stigao 2008. godine, a kada se priključio prvom timu najviše mu je pomogao Franck Ribery koji je na neki način bio njegov mentor.

Iako u početku i nije toliko volio Bayern na kraju se to drastično promijenilo jer je s ovim klubom osvojio skoro sve što je mogao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.