Španski Superkup Bilbau

Tuga na licima Barcinih zvijezda i Ronalda Koemana, Athletic slavi trofej!

Edmir Škorić

Barcelona je večeras u Sevilli poražena nakon produžetaka u finalu Superkupa Španije. Athletic je slavio s 3:2 (2:2) nakon 120 minuta igre.

Athletic je bila najuspješnija ekipa u završnici koja se igra za trofej Superkupa. Nakon pobjede nad Real Madridom, Baski su večeras u finalu dobili još jednog favorita.

Bila je ovo dobra prilika da Barcelona i Ronald Koeman osvoje prvi trofej i da donekle poprave utisak nakon lošeg početka sezone, no nešto se pitao i Athletic.

Junak Barce mogao je biti Antoine Griezmann, pošto je postigao oba gola. Prvi u 40. minuti za 1:0, a potom i u 77. minuti za 2:1. Prvi gol za Bilbao postigao je Oscar de Marcos u 42. minuti, a onda je u završnici rezervista Villalibre spasio Athletic i odveo meč u produžetke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilbau je također poništen jedan pogodak zbog ofsajda i nakon pregledavanja snimke, a onda je u 94. minuti Inaki Williams zabio eurogol koji je na kraju donio Athleticu slavlje i prvi trofej u sezoni. Njima je to treći trofej, a Lionel Messi je u završnici produžetaka dobio direktan crveni karton zbog jednog jako bezobraznog poteza i udaranja protivničkog igrača.

Inače, Miralem Pjanić je u igru ušao u 88. minuti, ali nije dobio priliku da podigne prvi trofej u Barcleoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.