FOTO: Anadolu Efes

Novi izazovi ga očekuju u Turskoj

Musa uspješno prošao ljekarske preglede

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativac Džanan Musa je jutros uspješno prošao ljekarske preglede u Turskoj, odnosno nisu zabilježeni nikakvi negativni pokazatelji.

Musa se u Evropu vraća iz NBA lige, a potpisao je ugovor na dvije i pol godine sa Anadolu Efesom.

Odabrao je broj 13 u novom klubu, te vjeruje da će ovaj transfer biti pravi potez za njega. Ipak, morat će se dokazati kako bi dobio pravu priliku, što je jasno podcrtao i trener Ergin Ataman.

“Ne može odmah biti od koristi i odmah igrati već ga vidim kao zalog za budućnost. Veoma je važno vidjeti da li je bio disciplinovan tokom vremena kada nije imao klub. Vidjet ćemo u kakvom će fizičkom stanju doći“, kazao je Ataman.

Naveo je da nije lako doći u ekipu kao što je Efes i odmah igrati.

“Musa mora biti jak mentalno i pokazati da zaslužuje ovaj dres. Treba za to vremena“, dodao je on.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Podsjetimo, Musa je prije Efesa dvije godine igrao u Brooklyn Netsima, Long Island Netsima, te Cedeviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.