Sve je dogovoreno

Mulića sitnice dijele od novog kluba

Samir Mlaćo

FK Velež će ove zime gotovo sigurno ostati bez sjajnog napadača Fejsala Mulića.

Naime, Mulić će karijeru nastaviti u redovima južnokorejskog Seongama s kojim je već sve dogovorio.

Saznajemo da je preostalo da 26-godišnji napadač dobije vizu i otputuje za Južnu Koreju te se priključi svom novom timu.

Mulić ima važeći ugovor, pa bi Velež inkasirao obeštećenje, no ne zna se o kojoj cifri se tačno radi. Špekuliše se da će prvo na posudbu, a onda nakon pola godine i potpisati ugovor.

Visoki napadač je u prvom dijelu sezone odigrao 19 utakmica uz devet golova i brzo je osvojio simpatije navijača Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da će njegov odlazak biti veliki problem za Feđu Dudića koji će morati potražiti adekvatnu zamjenu na putu kao borbi za plasman u Evropu.

Mostarci pojačanje traže i u zadnoj liniji, tačnije na poziciji stopera, a jedino novo ime za sada je napadač Faris Zubanović koji je u proteklom periodu boravio u Turskoj, te Danskoj, no nije se naigrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.