Sigurna pobjeda

Arsenal razbio svoju staru mušteriju na Emiratesu

Edmir Škorić
Teme:

U susretu 19. kola engleske Premier lige Arsenal je ostvario sigurnu pobjedu nad Newcastleom (3:0).

Arsenal je po 15. put u zadnjih 16 međusobnih mečeva savladao Newcastle, koji je držao otpor prvih 45 minuta, ali u nastavku je u potpunosti nestao.

Najbolju šasnu u prvom dijelu imao je Aubameyang, koji šutira na prazan gol i pogađa stativu, ali se Gabonac iskupio već u 50. minuti kada je pogodio za 1:0.

Deset minuta kasnije Smith Rowe ubacuje, a Saka pogađa za 2:0, da bi tačku na i stavio Auba drugim golom u 77. minuti. Sjajno je po strani prošao Soares i ubacio, a Aubameyang pogađa lagano za konačnih 3:0.

Arsenal je nastavio s dobrim igrama i sa 27 bodova stigao je do 10. mjesta i u narednom meču gostovat će kod Southamptona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.