Poželjeli mu mnogo sreće

FK Sarajevo potvrdio transfer Amara Rahmanovića!

Samir Mlaćo

Amar Rahmanović je novi član turskog Konyaspora.

Sarajevo je potvrdilo da je Rahmanović otputovao u Tursku gdje ga očekuju ljekarski pregledi i transfer će onda biti kompletiran.

"Amar Rahmanović u Sarajevo je stigao iz NK Celje, a predstavljao je neizostavnu kariku šampionskog Sarajeva. U bordo dresu upisao je ukupno 102 nastupa.

Dio je šampionske generacije koja je ostvarila historijski uspjeh osvojivši prvu duplu krunu u sezoni 2018/19, zatim odbranila naslov prvaka, a zimsku pauzu u sezoni 2020/21 dočekala je neporažena na prvom mjestu.Našem Amaru se zahvaljujemo na ostavljenom srcu na terenu uz najljepše želje u nastavku karijere!", istakli su iz FK Sarajevo.

"Pratimo Rahmanovića od ljeta. Dao je važan doprinos igri svog timu, a igrao je i za reprezentaciju. Dobili smo odborenje za realizaciju transfera od trenera, a transfer možemo smatrati poklonom Uprave našem treneru. Dogovorili smo saradnju na godinu i pol plus godinu", istakao je sportski direktor Konyspora Adnan Erkan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.