Cornella pružila sjajan otpor, Pjanić promašio penal

Spasili se blamaže: Barcelona tek nakon produžetaka pobijedila trećeligaša

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su tek nakon produžetaka pobijedili trećeligaša Cornellu (2:0) u meču šesnaestine finala Kupa kralja.

Barcelona je prvu šansu na meču imala tek u 35. minuti kada je pokušao Trincao, ali je šutirao u golmana domaćih. I onda u 39. minuti penal za goste kojeg je izborio Araujo.

Odgovornost je preuzeo bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ali nažalost golman Cornelle odlično brani njegov udarac, te je ostalo 0:0.

Početkom drugog poluvremena sjajna šansa za Braithwaitea, ali ni on nije bio precizan. Pjanić je u 58. minuti sjajno uposlio Griezmanna, ali on s nekoliko metara šalje loptu nebu pod oblake.

U samom finišu meča činilo se da će sav trud Cornelle pasti u vodu. Sudija je u 79. minuti ponovo svirao penal za goste. Ovaj put šutirao je Dembele, ali je Juan Ramirez i ovaj put fantastično odbranio njegov udarac.

Četiri minute kasnije u novoj šansi je i Braithwaite koji iz sjajne pozicije očajno šutira. U 88. minuti sa vrha kaznenog prostora Pjanić fantastično šutira, ali golman domaćih i ovaj put fantastično brani čime je osigurao produžetke svom timu.

Barcelona prijeti već na startu prvog produžetka preko Dembelea, no golman domaćih je ponovo sjajan. No, u narednom napadau nije bilo spasa za Cornellu.

Lopta ponovo dolazi do Dembelea koji topovski šutirao s vrha kaznenog prostora, a ovaj put golman domaćih je matiran i to je 1:0 za Barcelonu.

U samom finišu drugog produžetka Barca je stigla i do drugog gola, a konačnih 2:0 postavio je Braithwaite. Pjanić je večeras odigrao svih 120 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.