Plavi nastavljaju pripreme u Hercegovini

Željezničar ide u Međugorje, Sarvan neće ostati, Mekić "na čekanju"

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara danas će u Međugorje gdje će nastaviti sa pripremama za drugi dio sezone.

Plavi su nakon prozivke ostali u Sarajevu i nastavili sa radom, a treninge su obavljali u hotelu Hills na Ilidži gdje su imali kvalitetne uslove za rad.

Danas će put Hercegovine, a za sada nema velikih promjena u igračkom kadru.

Klub su napustili do sada Anel Hajrić, Nermin Jamak, Asim Zec i Haris Hajdarević, a novih imena još uvijek nema.

Nedim Mekić je još uvijek pod ugovorom sa FK Radnik i sa Bijeljincima je počeo pripreme, no nije isključeno da ipak završi na Grbavici.

Na probi se našao mladi vezista Deni Sarvan koji je posljednji angažman imao u NK Bratstvo, ali stručni štab je odlučio da Sarvan ne ide put Hercegovine i on neće dobiti ugovor sa Plavima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već duži period sa Željezničarom trenira i mladi Damir Hrelja koji je stigao iz FK Goražde. Hrelja se lakše povrijedio pa trenutno nije u pogonu, no naredne sedmice će se vjerovatno priključiti ekipi u Hercegovini.

Željezničar će u Međugorju boraviti od 22. januara do 2. februara, a zatim i u drugom dijelu priprema od 5. do 15. februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.