Poželio biti predsjednik Željezničara, a slike trening kampa ‘posudio’ od Dynamo Dresdena

Šta Željezničaru nudi bh. poduzetnik iz Londona?

Poželio biti predsjednik Željezničara, a slike trening kampa ‘posudio’ od Dynamo Dresdena

E. Škorić

Iz FK Željezničar najavili su da će 23. januara u Konjicu održati Skupštinu i na istoj bi trebalo da dođe do bitnih promjena za tim s Grbavice i uglavnom će se raspravljati o budućnosti kluba.

Zanimljivo da je, što je objavio i Avaz, stiglo i pismo namjere članovima Skupštine od izvjesnog Samira Cerića, poduzetnika iz BiH koji već tridesetak godina živi i radi u Londonu.

"Kao biznismen čija je dosadašnja karijera vezana za bavljenje investicijama u raznim oblastima, a posljednjih godina i za projekte u oblasti sporta (između ostalog, inicirao je kandidaturu Sarajeva za održavanje utrke Formule E), gospodin Cerić je u pismu izložio ambiciozni plan strateške saradnje i pomoći FK Željezničar jer je skupa sa svojim saradnicima prepoznao sportski, poslovni i marketinški potencijal koji FK Željezničar Sarajevo donosi svojom historijom, tradicijom i brojem navijača. Ova inicijativa i prijedlozi gospodina Cerića bit će razmatrani na sjednici Skupštine", napisano je iz kluba članovima Skupštine, objavio je Avaz.

Avaz je priložio dokumente u kojima se nalazi Cerićev naivno sročen plan, koji je tako najavio uspostavljanje strategije za ozbiljan izlazak iz kluba na međunarodnu scenu, što bi značilo stvaranje konkurentnog tima i stabilne financijske osnove za dobre rezultate.

Ono što možda članovima kluba, a posebno navijačima najviše izgleda privlačno je njegov plan da izgradi trening kamp po imenu Ivice Osima. No, zanimljivo da je fotografije kampa "posudio" od Dynamo Dresdena.

Oglasi

Ambiciozni Cerić namjerava da 2030. godine Željezničaru omogući ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, ali i proizvodnju barem jednog igrača iz omladinskog pogona kluba koji će "osvojiti Ballon d'Or (Zlatnu kopačku)" po uzoru na slavnu Barcinu akademiju La Masia koja je u jednoj sezoni izbacila Iniestu, Messija i Xavija kao finaliste Ballon d'Or".

Poduzetnik koji decenijama živi u Londonu je, jasno, napravio gaf, pošto je Ballon d'Or ugledna nagrada po imenu Zlatna lopta koja se dodjeljuje najboljim nogometašima svijeta, a Zlatna kopačka ipak ide u ruke najboljim strijelcima unutar kalendarske g odine.

Ali dobro, sigurno da su ove Cerićevi ambiciozni planovi donijeli osmijeh na lica navijača, barem onog dijela koji zna da cijeni dobru šalu. S obzirom na to koliko je ozbiljan sam dopis, teško je očekivati bilo kakvu reakciju iz FK Željezničar, koji je u ovom trenutku svjetan da su priče o Ligi prvaka i Zlatnim loptama ipak nerealne.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno, Cerić je već posjećivao FK Željezničar prije nekoliko godina.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
A ko ste vi da sudite o njemu i pisete ovake tekstove?
22 7
user1596870987
Tip je mutan ko istorija Zeljeznicmara
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi