Conor je velika UFC zvijezda

Poirier nokautirao McGregora, ali je Irac opet zaradio puno više novca od svog rivala!

Edmir Škorić

Conor McGregor treći je put u karijeri izašao iz mirovine. Unatoč tome što ga je Dustin Poirier nokautirao protekle noći, Irac je zaradio puno više novca.

McGregor je jedna od najvećih zvijezda UFC-a. Postoje kvalitetniji i dominantniji borci od Irca, ali Notorious je jednostavno planetarno popularan i neko ko zarađuje ogroman novac zbog svog statusa.

Što se tiče samih zarada, MMA je daleko od boksa po tom pitanju. Naprimjer, Canelo je zaradio 20 miliona dolara u svom meču portiv Calluma Smitha, dok su u MMA te cifre ipak znatno manje.

Međutim, McGregor je i pored poraza u Abu Dhabiju od Dustina Poiriera zaradio pet miliona dolara, dok je pobjedniku pripao "tek" milion dolara.

Amerikancu je to čak najunosnija borba u karijeri, dok je Conor zarađivao i mnogo više kroz ranije borbe.

Ipak, treba naglasiti da je McGregor održao riječ i pola miliona dolara prije same borbe donirao sredstva za američku dobrovoljnu organizaciju The Good Fight Foundation.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.