Plavi žele nešto osvojiti

Kosorić: Kada igrate u Želji, prioritet su trofeji, nećemo odustati do samog kraja

Edmir Škorić

Željezničar se uveliko priprema za nastavak sezone, a u Međugorju smo posjetili trening Plavih.

Iskusni defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić govorio je za SportSport.ba o pripremama, narednim utakmicama, ali i prioritetima kluba u ostatku sezone.

"Prije svega, najbitnije je da smo svi zdravi i da nema povrijeđenih igrača. Ekipa radi jako kvalitetno i naporno. Koristimo maksimalno uslove koje imamo u Međugorju. Odradili smo sve što je bilo planirano do sada", rekao je Kosorić za SportSport.ba, dodavši:

Aleksandar Kosorić FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
9 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ove sedmice Plavi će odigrati tri pripremne utakmice.

"Jedva čekamo da krenu utakmice, jer onda kreće i sama borba za prvih 11. Kreće igra sa loptom, sa nekim nabojem, što svi sigurno jedva čekamo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je jubilarna godina za Željezničar, da li je Evropa jedini prioritet?

"Prioritet je Evropa, ali kada igrate u Želji, prioritet su trofeji. Nećemo doustati do samog kraja, nadam se da ćemo uspjeti, ali idemo korak po korak", dodao je defanzivac Plavih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.