Kako su se nova lica snašla u FK Željezničar?

Crtice iz Međugorja

Kako su se nova lica snašla u FK Željezničar?

A. Čaušević, foto: V. Bernadić

Željezničar već nekoliko dana boravi u svojoj stalnoj bazi za pripreme, kompleksu Sport Centar u Međugorju.

Iako su "pobjegli" iz sarajevskog snijega, Plave baš i nije poslužilo vrijeme u Hercegovinu obzirom na kišu koja pada jakim intenzitetom već nekoliko dana.

Međutim, iako vremenski uslovi nisu baš najpovoljniji to ne sputava stručni štab i igrače tima s Grbavice da ostvare zacrtano.

U ekipi se nalazi i nekoliko novajlija. Tu su golman Josip Bender, lijevi bek Luka Malić, defanzivac Jasmin Čeliković te ofanzivac Vice Kendeš.

U ostanak je siguran samo Čeliković kojeg bi kako saznajemo Amar Osim češće mogao koristiti kao defanzivnog veznog nego u posljednjoj liniji. Dogovor o posudbi sa Rijekom će biti ozvaničen u narednim danima.

Bender, Malić i Kendeš su još uvijek u fazi testiranja, a prvi ozbiljan sud o njima će se moći dati tek u srijedu kada Željezničar igra prijateljski meč sa Neumom.

Ne isključuje se mogućnost da u narednim danima bude i novih imena u Međugorju, međutim zimi je ponuda na fudbalskoj pijaci puno oskudnija nego ljeti.

Kako sada stvari stoje rubrika "odlasci" vjerovatno se neće mijenjati. Haris Hajdarević je potpisao za Boluspor nakon što su još ranije otišli Anel Hajrić, Nermin Jamak i Asim Zec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što su jutro proveli u teretani igrači Plavih popodnevni trening su odradili na terenu. Rad s loptom je bio u drugom planu, a naglasak je bio na jačanju fizičke spreme i trkačkih sposobnosti.

Inače, prvi test meč u Međugorju Željezničar je trebao odigrati sutra, ali je dogovoreno da se susret protiv Čapljine prolongira za četvrtak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Kakav preokret u samo 48 sati novi presjednik uz pomoc X.LI napravio je ČUDO nova lica,Psiholog,Amaw ima nove Čizmice,kamp od Čokolade trava od Marmelade.DALI VAS JE STRAH PITARI ?
6 13
1946
*****a igraci,evo sad gledam ne vrijede svi zajedno 200k po Transfermarktu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi