Odluka Disciplinske komisije

Antonio Conte suspendovan

Edmir Škorić

Trener Intera Antonio Conte mora da plati 20.000 eura novčane kazne, ali što mu još teže pada - propustit će naredna dva meča svog tima.

Conte je bio predmet istrage Disciplinske komisije Italijanskog nogometnog saveza nakon verbalnih obračuna sa sudijom Fabijom Marescom nakon meča Udinese - Inter (0:0) proteklog vikenda.

Conte je bio bijesan jer je smatrao da je Maresca naštetio njegovom timu i da je trebao više produžiti meč od četiri minute.

Trener Nerazzurra propušta naredna dva meča., a osim njega je kažnjen i tim menadžer Intera Lele Oriali, koji mora da plati 5.000 eura.

Unatoč suspenziji od dva meča, Conte može večeras da  vodi svoj tim u derbiju protiv Milana jer se kazna odnosi samo na prvenstvene duele, a ne one uKupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.