Fudbalski savez BiH 16. marta dobija novog predsjednika

Adnan Beganović

Izborna Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana 16. marta, saznaje SportSport.ba.

Nakon što su prijee nekoliko mjeseci okončani izbori u Fudbalskom savezu Republike Srpske, te privedeni kraju u kantonalnim i "županijskim" savezima, za 25. februar su zakazani u Nogometnom savezu Federacije BiH, a za 16. mart u Fudbalskom savezu BiH.

Sigurno je s obzirom na Statut da će bosanskohercegovački fudbal dobiti novog čelnog čovjeka i to predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske, a najvjerovatnije će to biti Vico Zeljković.

Na izbornoj Skupštini izabrat će se i članovi Izvršnog odbora, a njihov mandat trajat ce četiri godine. Dodajmo da IO broji 15 članova, od čega šest dolazi iz kantonalnih, četiri iz "županijskih" saveza, a pet iz Fudbalskog saveza RS.

Predsjednici Nogometnog saveza Federacije BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske automatizmom ulaze u IO, dok će preostalih 13 članova izabrati članovi Skupštine, odnosno njih 60. Pred njima će se naći po dva kandidata iz 13 područnih, kantonalnih i "županijskih" saveza, a pobjednici će u IO, dok će poraženi biti zamjenski članovi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.