Petković: Spustiti loptu, podržati Peteva jer su u pitanju viši, nacionalni interesi
FOTO - EPA

Sjajni bh. stručnjak poslao poruku

Petković: Spustiti loptu, podržati Peteva jer su u pitanju viši, nacionalni interesi

A. Beganović

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran je za novog selektora našeg nacionalnog tima i na tom mjestu naslijedit će legendarnog Dušana Bajevića.

Njegov izbor za selektora izazvao je buru negodovanja u bosanskohercegovačkoj javnosti, a komentarisao ga je i jedan od najboljih bosanskohercegovačkih stručnjaka Vladimir Petković.

Selektor švicarske reprezentacije u razgovoru za Avaz je istakao da se lopta mora spustiti na zemlju, te da se prilikom izbora novog selektora diglo previše tenzija.

"Znam da je Petev bio trener Ludogoreca, zagrebačkog Dinama i reprezentacije Bugarske, ali ne bih mogao nešto više komentirati njegov rad. Šteta je što će Petev na klupi reprezentacije startati hendikepom. Ipak, prije njegovog izbora diglo se previše tenzije. Sve se to moglo i trebalo riješiti iza zatvorenih vrata, i to davno, da se ne lomi sve putem javnosti. Ipak, u pitanju su imena i ljudi i trenera. Trebalo je tu biti malo više respekta. ednostavno, mora se spustiti lopta na zemlju. Ponavljam, Petev je već krenuo u posao jednim hendikepom, odnosno minusom", istakao je Petković, koji smatra da uprkos tome što je do kvalifikacija ostalo neka dva mjeseca, Petev ima vremena da posloži određene stvari.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ima još vremena da se poslože određene stvari. Inače, u reprezentaciji nema takvih prilika da nešto puno radiš, nema mnogo ni vremena ni prostora. Sada se ne može ni putovati kao prije, tako da selektorima ostaje da s igračima kontaktiraju putem videolinkova. Bez obzira na sve, sada je važno da svi koji su tu, u i oko reprezentacije, podrže njegov izbor, jer su sada u pitanju viši, nacionalni interesi. Nisu to više pojedinačni, nego interesi Bosne i Hercegovine, odnosno reprezentacije BiH. Sada treba napraviti klimu u kojoj se može napraviti dobar rezultat".

Top Komentari

papagaj
Mrš jade, hebo te Vico
0 4
user1583752673
De ti suti Boga ti. Uzeo nam Beciragica sad se nesto javljas ko biva volis Bosnu ma mrs!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi