Slavili sa 3:1

Zna se ko je gazda u Hrvatskoj: Dinamo nakon preokreta pobijedio Hajduk

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama danas su u velikom derbiju pobijedili Hajduk sa 3:1 u meču 13. kola 1. HNL-a.

Hajduk je odlično otvorio današnji derbi na Maksimiru i u šestoj minuti uspio je da povede sa 1:0. Atanasov je asistirao, a mrežu zagrebačkog kluba zatresao je Caktaš.

Međutim, nakon toga Dinamo je zaigrao mnogo bolje, te je prvak Hrvatske ekspresno stigao do preokreta.

Samo deset minuta kasnije Dinamo je poravnao na 1:1, a sjajan gol postigao je Oršić. Isti igrač stupio je na scenu i u 18. minuti kada je postigao još jedan prekrasan pogodak za preokret Dinama i vodstvo od 2:1.

Hajduk je u drugom poluvremenu pokušao da dođe barem do boda, ali to nije uspio. Dinamo je sve završio u 83. minuti kada je Majer postavio konačnih 3:1 za svoj tim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Darko Todorović je odigrao cijeli meč za Hajduk, dok Mujakić nije ulazio u igru. Također, Izet Hajrović je odgledao pobjedu Dinama s klupe za rezervne igrače.

Dinamo je prvi na tabeli sa 39 bodova, dok je Hajduk peti sa 20 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.