Foto - EPA

Prave tim za narednu sezonu

Salihamidžić i Flick nemaju baš najbolji odnos, ali rade zajedno za dobro tima

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić i Hansi Flick nisu u najboljim odnosima, ali rade sve kako bi Bayern bio što bolji.

Odnos između direktora i trenera bavarskog velikana striktno je profesionalan. Nije tajna da često ne dijele mišljenje oko određenih stvari, posebno kada je kupovina igrača u pitanju.

Ipak, obojica su osobne stvari ostavili iza sebe i pokušavaju da sklope najbolji mogući tim za narednu sezonu.

Kao i kod svih velikih timova Covid je napravio probleme sa financijama. Tako je budžet tima iz Minhena između 50 i 80 miliona eura i u sklopu toga će Flick morati praviti tim.

Razgovori između njega i Salihamidžića su konstantni. Pokušavaju se iznaći najbolja rješenja za tim za narednu sezonu, a ako je suditi po potezima iz prošlosti, neće tu biti previše problema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.