Foto: Armin Herić / fkzeljeznicar.ba

Trijumf Plavih

Razigrani Željezničar savladao Mladost

Midhat Šljivak

Željezničar je u pripremnom meču savladao Mladost Doboj Kakanj rezultatom 4:1.

Željezničar je prvi prijetio. Odmah na otvaranju meča šut Alispahića brani Bukvić.

Nakon nekoliko opasnih situacija pred oba gola u 12. minuti Željezničar je poveo. Štilić izvodi korner, pronalazi Zeca koji pogađa za 1:0.

Dvije minute kasnije nova sjajna šansa za Željezničar. Veselinović je prijetio, nije pogodio.

U 17. minuti Željezničar je poveo sa 2:0. Prekrasan gol je sa oko 25 metara postigao Mehmed Alispahić koji je pogodio same rašlje.

Potom se i Mladost malo probudila, a prvu šansu tim iz Doboj Kaknja ima u 30. minuti. Alić ubacuje, Hadžić pokušava, no neprecizno.

U finišu prvog dijela Mladost je smanjila rezultat. Golman Bender ruši Hadžića, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Amer Hiroš pogađa za 2:1.

Mladost je do kraja prvog dijela imala još nekoliko opasnih situacija pred golom Željezničara, ali se na odmor otišlo rezultatom 2:1.

Drugo poluvrijeme šansama otvaraju Gasal i Bekrić, ali nije bilo promjene rezultata.

Željo je bio aktivniji, konstantno je napadao, ali je i Mladost igrala otvoreno i znala je zaprijetiti.

Subašić u 71. minuti ima dobru šansu za Plave. Loše šutira iz dobre pozicije, a tri minute kasnije Mujezinović fenomenalni šutira i pogađa stativu.

Ipak, već u narednom napadu tim Amara Osima dolazi do trećeg gola. Nakon kornera Vrhovac je najviši u skoku i zabija za 3:1.

Do kraja je bilo još pokušaja sa obje strane, a u finišu meča Željezničar stiže i do četvrtog gola. Subašić je uposlio Lendrića, a ovaj zabija za konačnih 4:1.

Pripremni meč:

Željezničar - Mladost 4:1

Željezničar: Bender, Stevanović, Kosorić, Vrhovac, Šehić, Bojo, Alispahić, Kendeš, Štilić, Veselinović i Zec.

U drugom poluvremenu su još igrali: Miličević, Blažević, Ikić, Gasal, Milićević, Čeliković, Bekrić, Subašić, Mujezinović, Lendrić, Juričić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost DK: Bukvić, Miljanović, Jahić, Sadiku, Alić, Žulj, Bjeloš, Hiroš, Dedić, Hadžić, Mujkić.

Još su igrali: Hrustanović, Begić, Šišić, Dizarević, Kovač, Čago, Nuhanović i Devedžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.