FOTO: EPA

Porazili Atlethic Bilbao

Trijumf Barcelone uz novu majstoriju Messija i odličnu partiju Pjanića

Haris Zilić

U 21. kolu LaLige Barcelona je u derbiju savladala Atlethic Bilbao sa 2:1.

Meč na Nou Campu ponudio je dobar fudbal. Bilo je dosta prilika na obje strane.

U timu Barcelone u startnoj postavio bio je i naš Miralem Pjanić, koji je početkom drugog poluvremena imao dobru priliku, ali golman Simon mu je odlično odbranio. Pjanić je odigrao odličnu partiju, ali je ipak teren napustio u 67. minuti kada ga je zamijenio Roberto.

Prvi gol na utakmici viđen je u 20. minuti. Još jedna majstorija Lea Mesija za vodstvo od 1:0.

Bilbao se vratio na startu drugog poluvremena. Jordi Alba je u 49. minuti postigao autogol i rezultat na semaforu bio je 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti. Sjajna akcija katalonskog tima. Mingueza je ubacio, a Griezmann je utrčao iza leđa odbrane Atlethica i zatresao mrežu za 2:1 i vrijedan trijumf Barce, koja je sada izbila na drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Golove pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.