Prijateljski meč

Sarajevo golom Harisa Handžića pobijedilo Levski

E. Škorić

Sarajevo je u drugom pripremnom meču u Umagu savladalo Levski iz Sofije s 1:0.

Bh. prvak je u prvoj provjeri poražen, ali u drugoj je odigrao sjajno i zasluženo slavio protiv bugarskog velikana.

Levski je imao terensku incijativu na otvaranju utakmice, ali ubrzo se bordo tim oslobodio. Prve šanse imao je Levski, koji je dva puta prijetio u jednom napadu, ali oba puta su bili neprecizni bugarski nogoemtaši.

Potom je Mochev u 29. minuti zaprijetio, ali je nakon kornera pucao pored gola Kovačevića. Do poluvremena je ostalo 0:0 u čvrstoj i borbenoj utakmici.

Odmah na poluvremenu je Benjamin Tatar ušao u igru i odmah razdrmao bordo ekipu, pa je stigao i pogodak u 56. minuti. Haris Handžić izlazi sam pred gol Levskog i sigurno pogađa.

Samo četiri minute kasnije Sarajevo je moglo do 2:0. Tatar bježi odbrani Levskog, dodaje Đokanoviću, ovaj za Handžića, no golman Levskog sjajno brani udarac napadača Sarajeva.

Nova šansa u 66. minuit. Oremuš centrira, Đokanović snažno šutira, ali brani to golman Levskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice Sarajevo je sačuvalo vodstvo, koje je moglo da bude i uvjerljivije, te je ostvarilo pobjedu nad Levskim, a u narednom meču sastat će se sa Triglavom.

Sarajevo je danas utakmicu počelo u sastavu: Kovačević, Pidro, Oremuš, Miličević, Dupovac, Pejović, Sušić, Đokanović, Jukić, Velkoski, Handžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.