PUFBiH objavila imena dužnika: Koliko duguju Sloboda, Željezničar, Zrinjski, Široki, Sarajevo...

PUFBiH objavila imena dužnika: Koliko duguju Sloboda, Željezničar, Zrinjski, Široki, Sarajevo...

A. Beganović

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2020. godine.

Na listi dužnika nalazi se i veliki broj sportskih kolektiva iz Federacije Bosne i Hercegovine među kojima su i fudbalski klubovi.

Tako Nogometni klub Čelik i Nogometni klub Široki Brijeg na ime poreza duguju po oko 4 miliona i 300.000 KM od čega kod Čelika oko 3 miliona i 300.000 otpada na glavnicu, a nekih 930.000 KM na kamatu. 

Fudbalski klub Sloboda ukupno duguje oko 3.5 miliona KM, a Željezničar oko 2.3 miliona KM, dok Zrinjski na ime poreza duguje oko 1.3 miliona KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skoro milion KM duguje i federalni prvoligaš Zvijezda iz Gradačca, dok aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo duguje oko 820.000 KM.

Kompletnu listu dužnika možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Siroki duguje a lagano dobija licence za europska takmicenja ! ko je sad ovdje majoriziran jel ugrozeni
33 5
Neddim1
Smanjite poreze kao sto je Turska uradila, imacemo vise sredstava za ulaganje u infrastrukturu.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi