Kup Italije

Ronaldo s dva gola 'sredio' Inter i doveo Juventus na prag finala

Edmir Škorić

Na Giuseppe Meazzi je večeras odigran prvi meč polufinala Kupa Italije između Intera i Juventusa, a pobjeda je pripala gostima iz Torina (2:1).

Inter je bolje otvorio meč i poveo nakon samo devet minuta igre golom Lautara Martineza i uz "pomoć" Gigija Buffona, koji je loše reagovao kod udarca.

Inter je djelovao bolje i konkretnije na početku, ali je onda uslijedio preokret Juventusa.

U 26. minuti Young bespotrebno vuče Cuadrada, obara ga, a nakon VAR-a ustanovljeno je da je skrivio prekršaj za kazneni udarac. Cristiano Ronaldo je bio siguran za 1:1.

U 35. minuti Juventus dolazi do potpunog preokreta. Ronaldo koristi zbunjenost Škrinjara i Handanovića, pa loptu šalje u praznu mrežu.

Do kraja utakmice Inter je imao nekoliko sjajnih šansi, ali nije uspio postići gol, pa će s golom zaostatka putovati na revanš u Torino, koji je na programu sljedećeg utorka.

U drugom polufinalu sastaju se Atalanta i Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.