Selektor Južne Koreje podnio ostavku

O. Lekić

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Hu Jung Mo podnio je danas ostavku, nekoliko dana nakon što je njegova  ekipa izgubila od Urugvaja u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Potrebna mi je prilika da se odmorim, da napunim baterije. Ima dosta sposobnih i dobrih trenera. Mislim da bi neko od njih morao da dobije priliku", rekao je 55-godišnji stručnjak na konferenciji za novinare u Seulu.

Fudbalski savez Južne Koreje saopštio je da će uskoro obavijestiti javnost ko će biti novi selektor.

Selekcija Južne Koreje je u osmini finala izgubila od Urugvaja sa 2:1, a u takmičenju po grupama Mundijala zabilježila je pobjedu, poraz i remi.

"Tokom našeg boravka na turniru mogao sam da vidim koliko ima dobrih ekipa, pogotovo iz Južne Amerike. Nismo mogli više od osmine finala", kazao je bivši selektor.

Južna Koreja u septembru igra prijateljsku utakmicu protiv Iraka, a potom će u januaru 2011. godine igrati na Azijskom kupu u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.