Sarajevo je izvelo čak 15 kornera, dok slovenački tim nije imao nijedan. Međutim, pobjedonosni pogodak, nije došao nakon prekida.

Prijateljska utakmica

Sarajevo savladalo Triglav s 1:0, ali je pravo čudo kako pobjeda bordo tima nije bila uvjerljivija

Edmir Škorić

Sarajevo je danas u Umagu odigralo još jednu kontrolnu utakmicu, te je ostvarilo minimalnu pobjedu (1:0).

Rival Sarajevu bio je slovenski Triglav, koji je dosta namučio lidera Premijer lige BiH, ali je tim Vinka Marinovića u nastavku uspio doći do gola i pobjede, druge uzastopno nakon što je u Umagu savladan i Levski iz Sofije.

Incijativa Sarajeva od početka meča, a prvu veću priliku na utakmici imao je Velkoski koji je u 30. minuti, nakon ubačaja Oremuša, glavom loptu šutirao pored gola.

Ubrzo nakon toga novajlija Cmiljanić je imao šansu, ali ne pogađa. Do odlaska na odmor bilježimo i dva pokušaja Pejovića, ali rezultat ostaje isti.

Sušić je dobro šutirao u 53. minuti, lopta ide malo pored gola Triglava, zatim Miličević izvodi slobodni udarac i lopta ide preko gola, a u 68. minuti golman Triglava sjajno brani udarac rezerviste Jukića.

Sarajevo napokon u 72. minuti dolazi do gola. Mustedanagić je vukao loptu, pa opalio s 20-ak metara i pogodio. Paljba ka golu Triglava se nastavila do kraja, ali nedostajala je bolja završnica bordo momcima za uvjerljiviju pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, u potpunosti je Sarajevo nadigralo Triglav, a dominacija se možda najbolje oslikava u omjeru kornera - 15:0!

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Džafić, Dupovac, Miličević, Oremuš, Pidro, Pejović, Đokanović, Sušić, Fanimo, Velkoski, Cmiljanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.