Osvojila samo jedan gem

Neslavan oproštaj Venus Williams od Australian Opena

Legendarna američka tenisačica Venus Williams neslavno se oprostila od ovogodišnjeg izdanja Australian Opena.

Nju je u 2. kolu s terena počistila kvalifikantica iz Italije Sara Errani s 2:0 u setovima (6:1, 6:0).

Cijeli meč je što se vidi po rezultatu bio jednosmjerna ulica, a na sve probleme je krajem prvog seta američka veteranka ( u junu će napuniti 41. godinu) uganula gležanj, no nakon medical time-outa je nastavila meč. U nastvku se ništa nije promijenilo, Williams je ekspresno izgubila i 2. set sa 6:0 a vrlo lako je moguće da je ovo bio njen posljednji nastup na australskom Grand Slam turniru. 

Errani, koja je specijalista za zemljane podloge i svoje najveće uspjehe veže upravo za tu podlogu je poznata u svijetu tenisa po izuzetno lošem servisu koji kompenzira borbenom igrom i stizanjem nemogućih udaraca je noćas osvojila svih šest svojih servis gemova što vjerojatno ne pamti da je uspjela napraviti godinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.