Prošli u četvrtfinale FA Kupa

City porazio Swansea i postavio nevjerovatan rekord

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Swansea sa 3:1 u meču osmine finala FA Kupa.

Ekipa Pepa Guardiole je bez većih problema uspjela da dođe do pobjede i plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

City je poveo u 30. minuti kada je Walker zatresao mrežu domaćeg tima uz dosta sreće. Desni bek je htio da centrira, a na kraju je lopta prevarila golmana i završila u mreži.

Do drugog gola gosti su stigli u 47. minuti. Rodri je asistirao za Sterlinga koji pogađa za 2:0. Samo tri minute kasnije City je sve riješio jer je Gabriel Jesus uspio da povisi na 3:0.

Konačan rezultat u samom finišu meča postavio je Whitaker koji je pogodio za 1:3. Za City je ovo meč za pamćenje jer su uspjeli da obore rekord. Naime, Građani su upisali 15 pobjeda zaredom u svim takmičenjima što nikome prije njih nije uspjelo ranije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.