Guardiola smiruje strasti: Mislite da se nama ne može dogoditi ovo što se dogodilo Liverpoolu?
FOTO - EPA

Guardiola smiruje strasti: Mislite da se nama ne može dogoditi ovo što se dogodilo Liverpoolu?

A. Beganović

Veliku pobjedu za vikend je ostvario Manchester City na gostovanju kod Liverpoola.

Izabranici Pepa Guardiole sa ubjedljivih 4:1 su nadigrali aktuelne prvake, te su tako uz utakmicu manje pobjegli Unitedu na pet bodova prednosti, a Redsima na čak deset uz već pomenuti meč manje.

Naravno, dobre igre Građana "natjerale" su mnogo fudbalske analitičare na Otoku da šampionsku trku proglase nezanimljivom, ali španski stručnjak na klupi Cityja se s tim ne slaže.

"Kada pokušavamo prebrzo predvidjeti budućnost, sport te brzo kažnjava, kao što vidimo iz prošlosti. Jednostavan primjer, Liverpool, jedna od najboljih momčadi koje sam ikad vidio, ima nevjerojatan niz bez poraza od 68 utakmica kod kuće. Uništeni suparnici, pobijeđeni s velikim rezultatom, pobijede u posljednjim minutama. Tri sezone bez poraza. Zatim naglo, iz nepoznatog razloga, tri poraza kod kuće zaredom", rekao je Guardiola, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislite li da nam se ovo neće dogoditi? To se naravno može dogoditi i nama. To se može dogoditi za jednu sedmicu. Sve pohvale dolaze jer pobjeđujemo, ali mi smo ista momčad kao i prije. Recimo, do prije dva ili tri mjeseca nismo imali šanse postati prvaci, plasirati se u Ligu prvaka, ali sada smo super momčad. Možda više ne trebamo igrati u Premier ligi jer smo kao već prvaci. Ne razumijem zašto bismo trebali igrati protiv Tottenhama, protiv Evertona? Već smo prvaci".

Istakao je španski stručnjak da je najbolji način za izbjegavanje takvih diskusija razmišljati samo o narednom meču.

"Situacija se mijenja. Razumijem zašto ljudi govore da kada pobijedimo smo prvaci, a kad ne pobijedimo, to više nismo. Najbolji način da se izbjegnu te nenormalne rasprave je razmišljati o sljedećem meču, pokušati pobijediti kako bismo nastavili pobjednički niz, imajući na umu da sutra i prekosutra možemo izgubiti. Ništa ne traje vječno. Činjenica da smo pobijeđivali u prošlosti ne znači da ćemo pobijediti u budućnosti", zaključio je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi