Trijumf tuzlanskog tima

Sloboda minimalno protiv Vršca

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je u pripremnom meču u Siminom Hanu savladala srbijanski OFK Vršac rezultatom 1:0.

Sloboda se na samom startu našla u problemu jer se povrijedio Ševkija Resić i njega je zamijenio Ristić.

Gotovo ništa nismo vidjeli na obje strane u ovom meču sve do 28. minute kada je u samo nekoliko sekundi Vršac imao dvije fenomenalne šanse. Prvo je nakon kontre Golubović aodbrani, a u nastavku akcije prečku i stativu.

Sloboda uzvraća dvije minute kasnije. Maksimović se našao jedan na jedan sa golmanom Vršca, nije pogodio.

Preuzela je potom Sloboda kontrolu nad utakmicom. Golman Jeveričić je skinuo zicer i Husejinoviću u 40. minuti, a zatim isti igrač šutira pored gola iz dobre pozicije i na odmor se otišlo bez golova.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sloboda je povela. Bila je to lijepa akcija koju završava Ristić za prednost Tuzlaka od 1:0.

Otvorena igra sa obje strane viđena je nakon gola. Dženis Beganović u 56. minuti propušta dobru šansu, da bi zatim u narednoj akciji Vršac u dva navrata opasno prijetio golu Slobode.

Vršac je do kraja bio nešto konkretniji tim. Oni su imali dvije dobre šanse da iz ovog meča izađu neporaženi. Međutim, nisu zabili i ostalo je 1:0 za Slobodu.

Prijateljski meč:

Sloboda - Vršac 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Golubović, A. Beganović, Devedžić, Mujkić, Islamović, Kurtalić, Predragović, Maksimović, Resić, Husejinović, Dž. Beganović.

Vršac: Jeveričić, Beljin, Lazevski, Kačarević, Vujić, Grek, Sarajlin, Ilić, Žeravica, Stojković, Blagojević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.