Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Plavi slavili sa 2:0

Željezničar u finišu slomio otpor Brotnja

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskom meču sa 2:0 savladali ekipu Brotnja.

Željezničar je do prednosti u današnjoj utakmici mogao već u četvrtoj minuti kada je sudija svirao penal za Plave. Loptu je uzeo Ermin Zec, ali je golman Miletić uspio da zaustavi njegov udarac i ostalo je 0:0.

Brotnjoj je zaprijetio u devetoj minuti, ali je Fejzić bio siguran. Novu šansu Željezničar je imao u 20. minuti. Štilić je uposlio Šehića, ali on šutira preko gola ekipe iz Čitluka.

U narednom napadu pokušao je i Štilić, ali lopta ponovo odlazi preko gola. Jak vjetar je otežavao igru za oba tima. To se najbolje vidjelo u 33. minuti kada je Štilić htio da centrira, ali je vjetar odnio loptu pravo u ruke golmana Brotnja.

Na početku drugog poluvremena velika šansa za Želju u kojoj se našao Lendrić. Napadač Plavih je primio jednu upotrebljivu loptu i zaobišao golmana Brotnja, ali nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Željezničar je u 73. minuti uspio da slomi otpor ekipe Brotnja. Sudija je ponovo svirao penal, a loptu je sada uzeo Bekrić kojem je golman odbranio penal, ali je sudija odlučio da se isti ponovi, te je ovaj put veznjak Plavih bio siguran za 1:0.

Samo tri minute kasnije sarajevski tim je udvostručio prednost. Nargalić sjajnom fintom vara dva svoja čuvara i postiže drugi gol za Plave što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Brotnjo 2:0 (Bekrić 73', Nargalić 76')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Fejzić, Blažević, Ikić, Kosorić, Šehić, Čeliković, Alispahić, Subašić, Štilić, Mujezinović, Zec.

Brotnjo: Miletic, Beljo, Zelenika, Domgjonaj, Susic, Susac, Dzeba, Rozic, Ilic, Bencun, Vrljicak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.