Tursko košarkaško prvenstvo

Odlični Kikanović nije bio dovoljan Ormansporu protiv Markovićevog Gaziantepa

Haris Zilić

Gaziantep, kojeg predvodi sa klupe naš Nenad Marković u 21. kolu košarkaškog prvenstva Turske u dramatičnoj utakmici savladao je Ormanspor rezultatom 81:82.

Gosti su prvu četvrtinu dobili 10:23 i činilo se da utakmica odlazi u jednom smjeru. Držao je Gaziantep dvocifreno vodstvo sve do sedme minute posljednje četvrtine, a onda serija domaćih od 9:0 i uvode meč u egal završnicu.

U dramatičnoj završnici bolje su se snašli ipak gosti za konačnih 81:82.

Ogut sa 20 poena i šest asistencija bio je prvo ime u ekipi Gaziantepa, pratio ga je Jalteh sa 17 poena.

U tim Ormanspora prvo ime bio je Holloway sa 20 poena i osam asistencija, a fenomenalnu partiju nakon oporavka od povrede pružio je naš Elmedin Kikanović, koji je meč okončao sa 13 poena i šest skokova za 22 minute na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.