Nenin Gaziantep nakon velike drame srušio Fenerbahče u gostima

Velika pobjeda

Nenin Gaziantep nakon velike drame srušio Fenerbahče u gostima

E. Škorić

U meču 19. kola turske košarkaške Super lige Fenerbahče je ugostio Gaziantep, a gosti su nakon velike drame i produžetka ostvarili pobjedu rezultatom 102:97 (86:86).

Gosti su na teškom gostovanju kod ponajbolje turske momčadi imali čak 16 poena prednosti u drugoj četvrtini i vodstvo 52:37 na poluvremenu, ali u nastavku se tim Nene Markovića raspao, ali smogao snage da na kraju ipak izvuče pobjedu.

U trećoj četvrtini Fener je uveliko smanjio zaostatak za Gaziantepom, da bi u zadnjoj četvrtini sjajnom serijom preokrenuo, ali tu nije bio kraj današnjoj priči.

Gaziantep se borio do samog kraja, uspio je na minut i 30 sekundi da smanji zaostatak na dva poena, da se odbrani i da tri sekunde do kraja poenima Jaiteha dođe do 86:86 i produžetka.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U dodatnih pet minuta igre Gaziantep je bio bolji rival na parketu i zasluženo na kraju ide kući pjevajući.

Simpson je kod gostiju s 22 poena bio najefikasniji, dok je Hayes dodao 20 poena. U redovima pobjedničke ekipe Bobby Dixon je ubacio 22 poena, Mahmatouglu 16, dok je Pierre dodao 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi