Lagana pobjeda Plemića

Bilbija sa dva gola odveo Zrinjski u finale

S. Grebović

U terminu od 13 sati odigrana je prva polufinalna utakmica memorijalnog turnira "Andrija Anković" u kojoj su fudbaleri Zrinjskog bili bolji od Sutjeske iz Nikšića sa 2:0.

Samo otvaranje meča nije ponudilo gotovo nikakva uzbuđenja. Na prvo kakvo takvo čekalo se do 17. minute kada su gosti zaprijetili preko Osmajića, ali se Varvodić istakao sjajnom odbranom.

Zrinjski u 33. minuti uzvraća, kada Ivančić neprecizno šutira nakon pasa Bilbije. To je bilo sve vrijedno pomena u prvom dijelu igre.

Drugo poluvijeme ponudilo nam je kud i kamo bolji meč. Najljepši trenutak dogodio se u 52. minuti. 

Bilbija je panenkom sa bijele tačke prevario golmana Giljena. Prethodno je u kaznenom prostoru gostiju bio oboren Juranović.

Gosti su u razmaku od dvije minute imali dvije velike šanse. U oba navrata je opasno zaprijetio Osmajić, ali se golman Varvodić istakao i tako spasio Plemiće.

Bilbija je u 80. minuti još jednom pogodio i tako zapečatio sudbinu Sutjeske kada je pogodio nakon sjajnog prodora Enina.

Do kraja nije bilo pretjeranih uzbuđenja pa se tako Zrinjski plasirao u finale ovog memorijalnog  turnira.

U drugom polufinalu od 15 sati snage će odmjeriti domaći GOŠK i Gradina iz Srebrenika.

Zrinjski - Sutjeska 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić, Trebotić, Enin, Bilbija, Juranović, Govedarica, Ivančić.

Sutjeska: Giljen, Grivić, Vlahović, Šofranac, Dubljević, Bulatović, Eraković, Bubanja, Osmajić, Marković, Ćetković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.