Portugalac o napadačima

Fonseca nakon meča pričao o Džeki i Mayoralu: "Sve zavisi od utakmice i protivnika"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas su na svom terenu pobijedili Udinese sa 3:0 u meču 22. kola Serije A.

Edin Džeko je i današnji meč počeo s klupe za rezervne igrače, a Paulo Fonseca mu je šansu dao u drugom poluvremenu. Prvi napadač trenutno je Borja Mayoral, ali se Španac danas baš i nije proslavio.

Nakon utakmice Fonseca je govorio o Mayoralu, ali i Džeki jer je novinare zanimalo da je li Španac u ovom trenutku bolji od Dijamanta da igra od prve minute.

"To su dvojica različitih napadača. Zavisi od utakmice i protivnika ko će igrati. Istina je da Borja može utrčati u prostor i raditi dosta za tim, ali u drugom poluvremenu je bilo važno da uvedem Džeku jer smo bili pod pritiskom. Moram reći da Džeko radi isti posao i da su obojica odigrali dosta dobro", rekao je Fonseca.

Poznato je da je Džeko izgubio mjesto u startnoj ekipi zbog sukoba s Fonsecom, ali mnogi vjeruju da će se bh. reprezentativac uskoro vratiti tamo gdje mu je i mjesto, a to je u vrhu napada Vučice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.