Stigao demant iz Minhena

Messija povezuju s Bayernom, a Rummenigge nije mogao biti "hladniji"

E. Čaušević

Lionel Messi još uvijek nije donio odluku da li će na kraju sezone napustiti Barcelonu ili će produžiti ugovor.

Messi s katalonskim klubom ima ugovor do kraja ove sezone i na ljeto može otići bez obeštećenja. Argentinac je još prošlog ljeta želio da ide, ali mu tada klub nije izašao u susret.

No, kada su se strasti malo smirile postoji šansa da Messi pristane na ostanak i novi ugovor, ali je poručio da će svoju odluku saopštiti tek kada se završi ova sezone.

Međutim, špekulacije oko njegove budućnosti i dalje traju jer se Messi povezuje s mnogim klubovima. To su najviše Manchester City i PSG, ali sada se tu pojavilo i ime minhenskog Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pojedini mediji su objavili da će i Bayern na ljeto ponuditi ugovor Messiju, ali je prvi čovjek ovog kluba Karl-Heinz Rummenigge to demantovao.

"Nasmijao sam se kada sam vidio kakav ugovor Messi ima s Barcelonom. Mogu samo da mu čestitam što je uspio da dobije takve astronomske cifre u ugovoru na pet godina. Njegova plata će se smanjiti ostao on ili ne u Barceloni. A, mogu vam reći da Bayern nije zainteresovan za njega i nemamo namjeru da ga dovedemo", poručio je Rummenigge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.