FOTO - EPA

Bolji od Zvereva

Novak Đoković u polufinalu Australian Opena!

Adnan Beganović

Najbolji teniser na svijetu, Novak Đoković, plasirao se u polufinale prvog Grand slama sezone, Australian Opena.

Sjajan meč u četvrtfinalu Australian Opena odigrali su Đoković i Alexander Zverev, a na kraju je slavio srbijanski teniser i torezultatom 3:1 po setovima (6:7, 6:2, 6:4, 7:6).

Zverev je sjajno otvorio meč. Odmah je oduzeo Đokoviću servis i prednost je čuvao sve do pred kraj prvog seta kada je kod rezultat 5:4 servirao za vodstvo 1:0. Đoković je uspio napraviti break, pa i povesti 6:5, da bi pobjednik u prvom setu bio odlučen u tie-breaku. Njemački teniser u odlučujućim momentima imao je više strpljenja i zasluženo je u tie-breaku slavio 8:6.

Đoković je u drugi set ušao oduzevši dva servisa njemačkom teniseru. Poveo je svjetski broj jedan 4:0 i može se reći da je pitanje pobjednika drugog seta već tada bilo riješeno. Slavio je Đoković 6:2 za 1:1 po setovima,

Kako je Đoković otvorio drugi, tako je Zverev treći set. Dva breaka je napravio njemački teniser, imao je vodstvo 4:1 i činilo se da će osvojiti treći set. Đoković je u jednom trenutku izgubio živce, stradao je njegov reket, ali nakon tog trenutka zaigrao je mnogo bolje. I uspio je osvojiti uzastopno pet gameova za 6:4 i vodstvo 2:1 po setovima.

I na početku četvrtog seta Zverev pravi break, dolazi do prednosti 3:0, no Đoković se ne predaje i uspjeva vratiti oduzeti servis, pa je set ponovo otišao u tie-break. A, za razliku od prvog seta, u četvrtom se u tie-breaku bolje snašao najbolji svjetski teniser koji je slavio 8:6 za veliku pobjedu i plasman u polufinale.

Australian Open, četvrtfinale:
Đoković - Zverev 3:1 (6:7, 6:2, 6:4, 7:6)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.