Ima veliko iskustvo igranja u Bundesligi

Rodica Seada Kolašinca nastupat će za Bosnu i Hercegovinu

Haris Zilić

U srijedu (17.2.2021.), ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala bi dobiti ime novog selektora. Prvog nakon 12 godina.

Oko reprezentacije se počela stvarati pozitivna klima. Direktor Elmir Grabčanović radi ogromne stvari, a pored igračica iz PLBiH, okosnicu reprezentacije činit će nekoliko rukometašica koje igraju vani.

Jedna od njih je i Desire Kolašinac.

Riječ je o iskusnoj rukometašici, koja dugi niz godina nastupa u njemačkoj Bundesligi, a za SportSport.ba je potvrđeno da bi rado u budućnosti nosila dres BiH.

Ovakva odluka i ne treba da čudi jer je Desire prva rodica fudbalskog bh. reprezentativca, Seada Kolašinca, koji se ove sezone vratio u redove Schalkea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.