Na pomolu financijski krah

Nove nevolje za Khimki, pored rezultatskih klub potresaju i financijski problemi

Košarkaši Khimkija daleko su najslabija momčad Eurolige.

U samo dvije od 23 utakmice košarkaši iz Podmoskovlja su slavili a sada će se Rusi naći pred novim problemima.

Povjerenstvo za kontrolu košarkaške Eurolige (MCC) uputilo je Moskovsku regiju Khimki na Financijsko vijeće radi daljnjeg praćenja statusa usklađenosti kluba s Propisima o financijskoj stabilnosti i Fair Playu (FSFPR).

Postupak je otvoren temeljem navodne povrede dospjelih obveza, prema članku 32.a), Disciplinskog zakona Eurolige o košarci. Propis čija je usklađenost u pitanju odnosi se na isplate kluba igračima Khimkija. Slučaj je proizašao iz žalbe koju je MCC podnijelo Udruženje igrača EuroLeague (ELPA). Odluka Vijeća za financije očekuje se u roku od 30 dana, nakon završetka razmjene svih komunikacija. Financijsko vijeće izreklo je privremenu mjeru kojom zabranjuje Khimkiju registraciju novih igrača do donošenja njihove odluke.

U ionako užasnoj sezoni Khimki se pored svega našao i pred velikim financijskim problemima a poznato je da u svojim redovima imaju najplaćenijeg košarkaša Europe Alexeya Shveda pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se odviti ova situacija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.