Foto - EPA

Nisu mu željeli dati garancije

Promašaj Juventusa za pamćenje: Bizarna odluka zaustavila potpis Haalanda

Midhat Šljivak

Torinski Juventus imao je prošle godine veliku šansu da u svoje redove dovede norvešku senzaciju Erlinga Haalanda.


Stara dama imala je budžet od 45 miliona eura i Erlinga Haalanda spremnog za potpis. Mladi napadač je sa ocem boravio u Torinu, ali na kraju ugovor nije potpisan.

Haaland je završio u Borussiji iz Dortmunda i to zbog bizarne odluke rukovodstva torinskog velikana. Tražio je Erling garancije da će imati mjesto u početnom sastavu, ali to mu u Torinu nisu željeli garantovati.

Saopštili su norveškom napadaču kako mu jedino mogu garantovati početnu postavu u U23 timu koji igra u Seriji C i na kraju je Haaland iz Torina otišao razočaran i neobavljenog posla.

Juve je umjesto fenomenalnog Norvežanina potpisao Dejana Kuluševskog iz Parme za čak 40 miliona eura, ali sigurno da bi navijače mnogo više veselilo da u ekipi imaju golgetera kao što je čudesni Norvežanin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.