Haaland otkrio šta mu je Terzić rekao prije utakmice
Foto: EPA

Haaland otkrio šta mu je Terzić rekao prije utakmice

S. Grebović

Borussia Dortmund sinoć je u gostima savladala Sevillu sa 3:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako sebi širom otvorila vrata prolaska dalje.

Blistao je fenomenalni Erling Haaland sa dva gola i jednom asistencijom, a pogodio je i Dahoud. Golove nade za Andalužane postigli su Suso i de Jong.

Norveško čudo od djeteta je sinoć na Ramon Sanchez-Pizjuanu demonstriralo sav potencijal, a nakon utakmice novinarima je otkrio da ga je sjajna partija Mbappea inspirisala da i on uradi slično.

"Volim da igram u Ligi prvaka i bio sam inspirisan sa tri gola Mbappea na Camp Nou. Hvala mu. Bila je to izvanredna noć", rekao je Haaland.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Norvežanin je na press konferenciji rekao kako mu je pored Mbappea, pomogao i razgovor sa trenerom Terzićem prije same utakmice.

"Dosta smo pričali prije utakmice. Rekao mi je da samo vjerujem u sebe i da će sve doći na svoje mjesto", izjavio je Haaland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi