Nova akvizicija Tuzlaka

FK Sloboda dobila pojačanje iz Osijeka

S. Grebović

Redove tuzlanske Slobode pojačat će Robert Mišković.

Radi se o igraču Osijeka koji će u klub sa Tušnja doći na pozamicu do kraja sezone. To je za hrvatske medije potvrdio trener Osijeka, Nenad Bjelica.

"Bez obzira na porazu u Maksimiru, atmosfera u ekipi je odlična. Momci su sjajno radili i trenirali. Mihael Žaper i Mario Jurčević ponovno konkuriraju za roster. Nema Petra Bočkaja zbog kartona. Svi ostali su zdravi i spremni. Roberta Miškovića smo posudili Slobodi iz Tuzle do ljeta, to je mlad igrač kojem trebaju minute. Mi mu ih u ovom trenutku ne možemo dati. Imat će do ljeta 14-15 utakmica za igrati na višem nivou, nego što je to naša 2. HNL", riječi su Bjelice.

Ovaj 21- godišnji veznjak je karijeru počeo u njemačkom Ingolstadtu, nakon čega se okušao u hrvatskom fudbalu u Rudešu, Inter Zaprešiću, Dinamu, a proljetnu polusezonu 2020. godine proveo je u Zrinjskom.

Sloboda će u prvom kolu nastavka 27. februara od 14:30 na Tušnju igrati gradski derbi sa Tuzlom City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.